Cercar en aquest blog

diumenge, 22 de gener del 2017

Enfront de la incertesa pel futur, viure atents en el concret !


L'altre dia vàrem parlar amb tu de com experimentem un cert grau de preocupació davant un futur que, en força aspectes, es presenta incert. Políticament, socialment, econòmicament, ecològicament... no sabem què ens oferirà l'esdevenidor.
Cadascú responem com podem davant les situacions que no podem controlar, i en són tantes! Des del més macro al més micro i proper a la nostra vida de cada dia.
 
Potser una part del nostre patiment ens ve per la nostra necessitat, més gran o més petita, de seguretat i de voler controlar les coses i situacions que vivim. Per poc que ens observem podrem descobrir com reaccionem quan algunes coses no ens surten tal com havíem previst.

Al meu entendre, cada persona hem de fer el nostre propi camí, per aprendre a no voler controlar el que no podem controlar. I això, certament no és fàcil!

Però llavors, què podem fer?
Caure en una mena de por i incertesa que ens pertorbin i ens arribin fins i tot a fer emmalaltir?
Cercar solucions "màgiques" que ens protegeixin de qualsevol mal?
Confiar en "salvadors" que ens prometen solucions simples i ràpides?

Al meu entendre, ens podrà anar bé mirar d'acceptar que el grau de control que tenim de les coses que passen, és molt petit.
Així doncs, cura de realisme i humilitat!

També, ens podrà ajudar, viure el concret de l'aquí i ara que se'ns ofereix cada dia i cada moment, i viure'l amb sentit.
Quan treballem, quan ens desplacem, quan agafem la grip, quan ens surt un imprevist, quan tenim un disgust... tot, ho podem viure sense sentit o amb sentit.
Quan anem descobrint un sentit a les coses que passen i que ens passen, podem acceptar positivament els nostres límits.
D'aquesta manera podem anar esdevenint "savis" que es diuen:

Certament no sé què passarà en el món; sens dubte hi ha moltes coses en la meva vida que no puc controlar i no depenen de mi; però miraré de viure atent, de manera positiva i concreta al que sí que depèn de mi (i en són tantes coses!)


1 comentari:

  1. Ser conscients d'allò concret i puntual no és fàcil i SI és viure intensament.
    montse

    ResponElimina

Gràcies pel teus comentaris !
¡Gracias por tus comentarios !