Cercar en aquest blog

divendres, 3 de febrer del 2017

Implicar-se?


Fa uns dies em deies que creus que una de les qüestions claus de la vida és l'actitud d'implicar-se o restar passius davant de què passa i ens passa.
Segurament cadascú tenim un tarannà que entre altres coses ens fa que les coses ens toquin més o menys. Així, per exemple, hi ha persones que no els interessa massa el què passa "al món", i solament mostren interès pel que passa en el "seu món".
Aquestes persones, normalment no s'impliquen massa en tot allò que els queda lluny del què els interessa.
En aquest sentit, recordo persones que defensen no col·laborar econòmicament amb campanyes de solidaritat d'ONG'S tot dient que: "els diners no arriben perquè se'ls queden uns espavilats".
També conec altres persones que justifiquen el seu no fer res davant les penúries de persones en situació de necessitat i excloses, "perquè són els polítics i l'Administració qui ho ha d'arreglar". O "si estan així, és perquè ells s'ho han buscat"
Diríem que tenen com una mena de cuirassa tot impedint-los que la realitat els toqui i els afecti.

És cert, al meu entendre, que implicar-se davant de què passa a les persones que viuen situacions de vulnerabilitat, malaltia, pobresa, exclusió, persecució..., té un risc i cal fer-ho prudentment i amb respecte per elles i per nosaltres mateixos.
Implicar-se, toca, canvia i transforma la pròpia vida. Fa bellugar la manera de pensar i sentir; remou les pròpies conviccions i prejudicis.

Em deies que t'havia ajudat molt a implicar-te per millorar i col·laborar a transformar les coses que no van bé, el fet de conèixer homes i dones que havent arribat a velles tota la vida s'havien implicat per millorar les coses. I que sobretot, el què més et motiva és el fet que se'ls veu felices, realitzades, esperançades i lúcides.
A aquesta gent quan algun cop els preguntes on raó la font de la seva joia i d'on treuen les forces per continuar compromeses, sovint et responen que  experimenten que "allò que no es dóna es perd".


A mi, també com a tu, m'ajuden molt les persones que viuen implicades i compromeses!

1 comentari:

  1. Viure implicat i en compromís, a més de no perdé allò que es dona, et fa viure més intensament, entre moltes altres coses sembla que el dia té més de 24h.

    ResponElimina

Gràcies pel teus comentaris !
¡Gracias por tus comentarios !