Cercar en aquest blog

divendres, 6 de setembre del 2019

Projecte “Llars Pilar-Magdalena”, primer any de vida !



Durant l'any 2018 el Consell Parroquial de la Unitat Pastoral Pilar-Magdalena, va dur a terme un procés de discerniment pel qual va creure que calia donar-li una finalitat social i pastoral, als tres pisos buits que disposava l'església de la Magdalena.
Inspirats pel projecte de les Llars del Seminari i assessorats per persones implicades en aquesta iniciativa solidària de la Diòcesi de Lleida, que acull famílies en situació de necessitat, el nostre Consell Pastoral va dissenyar i posar en marxa el projecte Llars Pilar-Magdalena.
Una petita comissió de persones voluntàries fem el seguiment d'aquest petit projecte solidari de la nostra Unitat Pastoral.

Així doncs després que la parròquia de Maria Magdalena invertís més de 12.000 € per arranjar-los gràcies a una herència d’una senyora de la parròquia, i gràcies a la col·laboració d'un grup de persones voluntàries que hi van posar hores de treball ( podeu veure en aquest enllaç una petita mostra del que van fer),el 31 d'agost del 2018 un dels tres pisos acollia els dos primers inquilins, dos joves africans que estudien a la Universitat de Lleida.
 
Aquests joves van signar amb la parròquia de la Magdalena, un acord de cessió d'ús per un any renovable, i contribueixen a les despeses de llum, aigua, calefacció, assegurança, etc.

Ara com que ja fa un any que aquests nois, que ara són tres, estan vivint acollits en aquest habitatge, ens hem trobat, ells i la petita comissió de seguiment, per avaluar l'experiència.
De les dues parts, se n'ha fet una valoració positiva, i donat que la situació dels joves continua sent la mateixa, hem signat la renovació de la seva estada al pis, per un any més.

A banda d'això, també acabem d'acollir una nova estudiant africana, en un altre dels pisos (aquest un petit apartament).
Així doncs actualment, són 4 joves el qui viuen a dos dels pisos.
El pis que ens queda, serà destinat a acollir una família en situació de necessitat.
Hem de dir que en aquest compromís de solidaritat fraternal, el papa Francesc ens inspira, i molt, donat que explícitament i de forma constant ens convida als cristians i cristianes, a compartir els bens que tenim amb les persones que més ho necessiten (la "carn de Crist, com ell els anomena).

Pròximament compartirem un escrit que els joves que viuen a les nostres Llars Pilar-Magdalena, estan preparant per fer-nos arribar la seva experiència personal.

11 comentaris:

  1. Me parece un estupendo proyecto. Una iniciativa solidaria a imitar

    ResponElimina
  2. Un projecte molt interesant i encertat. En hora bona.

    ResponElimina
  3. Enhorabona per tirar endavant amb aquest projecte solidari i saber trobar les sinergies entre col-laboradors per fer-ho realitat.

    ResponElimina
  4. Sí, Joac Carles. Res no podríem fer sense la implicació de moltes persones.
    Gràcies ☺

    ResponElimina
  5. Carles,
    Continues manifestant amb il.lusió engrescadora allò que et sorgeix de dins amb sinceritat i estima.
    Gràcies per compartir-lo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Guillem. Ho fem entre tots i totes i per al bé de tohom ☺

      Elimina
  6. Endavant, felicitats pel projecte, aquest éns fa sentir estar en comunió amb Xt. I evangeli arrelat a la vids.

    ResponElimina

Gràcies pel teus comentaris !
¡Gracias por tus comentarios !